Türkiye’nin risk primi yaklaşık iki yılın en düşük seviyesinde
Mayıs ayında yapılan genel seçimlerin ardından, yeni ekonomi yönetiminin “piyasa dostu” tutumuyla Türkiye’nin risk primi düşmeye devam ediyor.
Türkiye’nin yeni ekonomi yönetimindeki gelişmeler varlık fiyatlarına yansımaya devam ederken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan’ın açıklamaları piyasalarda olumlu karşılandı.
TÜRK LİRASI VARLIKLARINA İLİŞKİN RİSK TUTUMU ARTTI
Analistler, TCMB Başkanı olduktan sonra basın karşısına ilk kez çıkan Erkan’ın merkez bankası adına çok başarılı bir iletişim kurduğunu belirterek, enflasyon beklentilerindeki güçlü yukarı yönlü revizyona rağmen Türkiye’nin risk iştahının arttığını kaydetti. lira varlıkları arttı.
TCMB YÖNETİMİNDEKİ GÖREV DEĞİŞİMİ İNANÇLARI GÜÇLENDİRDİ
Fiyat istikrarı konusunda atılacak adımların yol haritasının giderek netleşmeye başladığı bu süreçte Erkan’ın piyasalara güvendiğini belirten analistler, TCMB bünyesindeki misyon değişikliğinin de bu inancı pekiştirdiğini belirtti.
Analistler, CDS priminin düşmeye devam edeceğini tahmin ediyor
Analistler, atanan üyelerin iç ve dış piyasalardaki itibarının oldukça yüksek olduğunu belirterek, fiyat istikrarı için atılan adımlar ve yeni ekonomi yönetiminin de etkisiyle Türkiye’nin kredi risk primindeki düşüşün gelecekte de devam edebileceğini öngördü.
Bu gelişmelerle birlikte Türkiye’nin CDS’si 398 baz puanla son 2 yılın en düşük seviyesine geriledi.
BİST 100 ENDEKSİ 7.000 PUAN BARAJINI AŞTI
Bu arada Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi, dünkü rekor kapanışının ardından bugün tarihi zirvesini yeniledi.
BIST 100 endeksi, bankacılık endeksi öncülüğündeki yükselişle 7 bin eşiğini aşarken, dolar bazında analistlerin değerli direnç olarak gördüğü 250-253 puan seviyesini geçerek 260 puana yükseldi.
Böylece endeks, ikinci tur seçimlerden bu yana yaklaşık yüzde 53 değer kazandı.